Interview met Rachel van HipNJoy + kortingcode!

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 16:36

Deze keer interviewde ik Rachel. Een moeder met een eigen webshop. Ze verkoopt sieraden maar  Ook kleding, minerale make-up, tassen en nog veel meer leuks! Ik vroeg haar hoe ze dit combineert met het moederschap

Hierboven op de foto: Rachel eigenaar van hipnjoy


interview HipNjoy


stel jezelf even voor in het kort wie ben jij?

 
Hi, ik ben Rachel ik ben 33 jaar en kom uit Nijkerk waar ik samen met mijn man en twee dochters woon. Ook ben ik 30 weken zwanger van een jongen, dus binnenkort wordt het nog gezelliger in huis. 
 
wat voor een beroep doe je en wil je dit blijven doen? hoe bevalt het? En wat houd jouw beroep in? 
 
Ik heb mijn eigen bedrijf HipNjoy. Een beauty en fashion webshop met kleding, sieraden, accessoires en minerale make-up. Ook ben ik kleurenspecialist van deze vegan (Skin Color Cosmetics) make-up lijn en geef ik kleurenanalyses, en beauty/sieradenparty's. Daarnaast werk ik ook nog twee dagen als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf.
 
Heb je een eigen bedrijf of doe je iets voor jezelf zo ja? waarom ben je daarmee begonnen? En hoe ervaarde je dit? Wat wil je in de toekomst hiermee gaan doen? Wat vind jouw omgeving hiervan? 
 
Ik ben hobbymatig begonnen met sieraden maken. Mijn omgeving vond dit heel leuk en als snel liep dit uit de hand waardoor ik mij heb ingeschreven bij de KvK. Omdat ik steeds meer ideeen kreeg en het steeds drukker werd met HipNjoy, ben ik ook sieraden gaan inkopen. En zo liep dit uit tot een complete beauty & fashion webshop.
Ik hoop dit nog lang te mogen doen want het dit bedrijf is echt mijn passie.
 
 
wat is jouw kleding stijl? Heb je die al gevonden of ben jij het type ik trek van alles wat aan? 
 
Mijn kledingstyle is sportief maar gecombineerd met netjes. Ik ben gek op jasjes, colberts en pantalons maar dan wel in combi met een stoer shirts en een lekkere sneaker.
 
wat zijn jouw favoriete winkels en merken? 
 
Ik heb niet echt een favoriete winkel of merk. 
Dat wat ik tegenkom en wat ik leuk vindt koop ik gewoon. Wel heb ik veel van Costes, Zara, The Sting en H&M. Uiteraard draag ik ook kleding van mijn eigen webshop want daar verkoop ik ook alleen items die ik zelf leuk vind!
 
Heb je kinderen of een kinderwens? En als je kinderen hebt wat vinden ze van jou als moeder met ambities?
 
Mijn meiden vinden het natuurlijk super leuk dat ik een webshop heb. Zij kijken hun ogen uit naar al die glimmende sieraden en mooie make-up poeders.
 
Hoe beschrijf jij de kledingstijl voor jouw dochters en wat zijn jouw favoriete merken? 
 
Ik heb echt twee totaal verschillende meiden, daar waar de oudste de hele dag het liefst in glitters en roze rokjes loopt is de jongste een stoere chick waar ik al snel spijkerstof of een stoere tuinbroek bij aantrek. Voor de oudste shop ik overal wel wat en de jongste draagt voornamelijk kleding van Zara.
 
 
vind jij make-up belangrijk? En wat gebruik jij? Welke merken gebruik je? 
 
Ik vind make-up heel belangrijk. Ik ben er dol op en dat is ook de reden dat ik dit in mijn webshop verkoop. Omdat ik zelf gezonde producten super belangrijk vind wilde ik dus alleen een make-up merk verkopen waar ik als persoon ook achter sta. Zo kwam ik bij Skin Color Cosmetics. Een minerale make-up lijn met 100% vegan producten. Geproduceerd door moeder en dochter Regien en Rosa Strategier. 
Rosa is mijn oude buurvrouw. Zij heeft een beautysalon in Hoevelaken en daar worden de sieraden van HipNjoy ook verkocht. Ik ben dan ook trots om mij nu Skin Color Specialist te mogen noemen.
 
Ga je vaak naar de kapsalon? En zo ja wat laat je dan graag doen? Wat is jouw haar style? 
 
Ik geef gelijk toe dat ik te weinig naar de kapper ga. Ik ga pas wanneer ik mij erger aan mijn haar. Maar omdat ik heel makkelijk haar heb is dat niet zo snel
Wel ben ik allergisch voor haarverf dus verven kan alleen met folies. Dat vind ik erg jammer en maakt mij ook minder gemotiveerd om vaker te gaan. Al is het eindresultaat altijd weer perfect en denk ik vaak: "ik had eerder moeten gaan"
 
Hoe ziet jouw toekomst eruit? Wat zijn jouw doelen, plannen en dromen? 
 
Ik wil mij in de toekomst vooral op HipNjoy blijven focussen. Ik ben nog niet zo lang bezig met kleurenanalyeses dus hier wil ik na mijn zwangerschap verlof meer mee gaan doen. Wellicht wil ik nog een andere opleiding gaan doen in de richting van uiterlijke verzorging. Zoals wimpers zetten of een cursus: nagelstyliste. Maar dat is voor later. Eerst maar eens gaan genieten het moederschap en van de baby die bijna komt.
 
ga je vaak op vakantie en zo ja waar heen en wat voor vakantie boek jij het liefste? 
 
Onze vakanties zijn best uiteenlopend. Zo zijn wij twee keer op Curaçao geweest, Heerlijk genieten op de witte stranden aan de blauwe zee. Maar ook in Frankrijk kunnen wij vollop van de mooie natuur genieten. In het voor of najaar gaan wij ook nog wel vaak een weekendje weg in eigen land. 
 
Hoe beschrijf jij jouw interieur en huis? ben je hier tevreden over of nog Niet? 
 
Wij hebben een landelijk interieur. Er is veel van Riviera Maison te vinden. Maar wel gecombineerd met wat stoerdere robuuste meubels. Zo hebben wij een grote grove kloostertafel, met een grote stoere zilverkleurige lamp erboven en hangen er grote oude wagonplanken aan de muur. De keuken is jeans groen met een marmeren vloer. De combi stoer met landelijk is wat helemaal bij ons als gezin past. Sfeervol en gezellig maar vooral niet te tuttig.
 
Wat doe jij het liefste in je vrije tijd? Wat zijn jouw hobby's en interesses? 
 
In mijn vrije tijd ga ik het liefst lekker shoppen, eten of borrelen met vriendinnen. Even gewoon Rachel zijn i.p.v mama die altijd "aan staat" ook vind ik het heerlijk om een dagje te gaan shoppen of een hapje te gaan eten met mijn man. Maar daar maken we eigenlijk te weinig tijd voor vrij (dit interview brengt mij nog op ideeën!)
Uiteraard vind ik het ook gewoon heerlijk om mama te zijn en maak je mij helemaal blij met een spelletje of lekker knutselen met de kinderen. 
Daarnaast heb ik nog dansen als hobby maar door bekkenklachten ligt dit even stil.
 
Maak de zin af een feest is geen feest als....?
 
Mijn dierbaren er niet zijn
 
Wat is jouw tip voor vrouwen? 
 
Volg altijd je hart!  En Blijf hard werken om jouw dromen na te jagen. Laat niks jou in de weg staan om je doelen te behalen. Ook al zit het soms tegen... 
En pak zo nu en dan je rust! Dat is gelijk ook een mooie tip naar mezelf.
 
Wat is jouw tip voor de mannen? 
 
Eigenlijk dezelfde tip als voor vrouwen. Volg je hart.
 
 
Wat vind jij de mooiste plek in Nederland?
 
Nederland heeft heel veel mooie plekken. Ik houd van kleine dorpjes maar ik vind het ook heerlijk om op het strand te zijn.
Ook maak je mij blij in een bos en ook op de Hoge Veluwe vind ik het prachtig! Ik kan echt genieten van mooie plekken. 
 
Wat is voor jou een absolute afknapper Tijdens een date?
 
Date? Jeetje...die heb ik al in geen 13 jaar gehad! Maar een man die een beetje TE vol van zichzelf is, kan ik op afknappen. Zeker als het in mijn ogen dan nergens over gaat. Zelfverzekerd zijn is goed. Maar jezelf op een voetstuk plaatsen is dan net weer niet nodig.
 
Ik als mama:
 
Als mama vind ik het heel belangrijk dat mijn kinderen zich geliefd, gehoord en gezien voelen. Door mijn, al jarenlange pedagogische ervaring kan ik ook wel zeggen dat dat de beste basis is.
Ik heb twee totaal verschillende dochters die allebei een hele andere aanpak nodig hebben. Dat is uiteraard soms even stoeien, maar wanneer ik het bovenstaande voor ogen hou, weet ik dat ik het goed doe. Ik voel me dan ook heel zeker "in mijn rol" als mama. En ik vind het het mooiste geschenk wat ik in mijn leven heb gekregen. 
 
Voor alle lezers heb ik een kortingscode van 15% korting in de webhop geplaatst. Deze is te gebruiken tot 1-9-2020 

Code: MAMA

Liefs Rachel HipNjoy 

 
 

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Desiree
7 maanden geleden

Super leuk om te lezen! Je bent echt een bezig bijtje waar je de passie er van af voelt stralen😃

Patty
7 maanden geleden

Super leuk interview van een vrouw waar ik trots op ben. Puur en vol passie voor haar bedrijf.

Gerrie Aretz
7 maanden geleden

Wat super leuk om te lezen lieverd !! Ben super trots op jou !! Zowel als mama zijnde en wat je nu weer allemaal neerzet bij hipnjoy.
Ga zo door !! Maar pak ook je rust !! ❤

Esther
7 maanden geleden

Leuk om te lezen, precies hoe je bent, vrolijk en spontaan en vooral vol passie! Succes!

Sabia
7 maanden geleden

Super goed bezig! Een echte powervrouw!

Ada Dake
7 maanden geleden

Leuk bericht om te lezen hoe je bent gegroeid zowel zakelijk als mama zijn. Ga zo door op deze weg en ga genieten van jullie zoontje als deze geboren is 😘